Vier sinterklaas fiscaal vriendelijk

Feest op de werkplek

SinterklaasOrganiseert u het sinterklaasfeest op de werkplek, dan is dit fiscaal het voordeligst. De kosten van het inhuren van sint en zijn pieten leiden namelijk niet tot belastingheffing. Dit omdat er sprake is van een voorziening op de werkplek. Dit geldt ook voor drankjes, strooigoed en eventuele hapjes.

Cadeautje belast

Krijgen de kinderen een cadeautje mee naar huis, dan is dit belast loon voor de betreffende werknemer. U wilt waarschijnlijk niet dat uw werknemers hierover belasting moeten betalen, dus kunt u het onderbrengen in de werkkostenregeling. Het cadeautje is dan belastingvrij en u betaalt als werkgever alleen 80% belasting via de eindheffing als u de vrije ruimte dit jaar overschrijdt.

Feest op externe locatie

Organiseert u het feestje niet op de werkplek, dan zijn alle kosten belast loon voor de werknemer. Dit geldt dus voor de kosten van het inhuren van de sint, hapjes, drankjes, cadeautjes en de eventuele huur van de externe locatie. Ook nu geldt dat u belastingheffing bij de werknemer voorkomt door de kosten onder te brengen in de werkkostenregeling. Ook hier betaalt u 80% belasting via de eindheffing als u de vrije ruimte overschrijdt.

Heeft u vragen over de belastingheffing over uw sinterklaasfeest, neem dan contact met ons op.