TVL Q4 2021 aanvragen vanaf 20 december

Omzetverlies

CoronaDe tegemoetkoming hangt samen met het omzetverlies dat minstens 30% moet zijn. Of dit al dan niet veroorzaakt wordt door corona, is niet van belang. De tegemoetkoming bedraagt 100% van de hieraan gekoppelde vaste lasten. Bij een omzetverlies van bijvoorbeeld 60%, wordt dus ook 60% van de vaste lasten vergoed.

Referentiekwartaal

U mag uw omzetverlies bepalen op basis van uw omzet in het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020. Daarbij kunt u kiezen voor het kwartaal dat voor u de hoogste TVL oplevert.

Branchecijfers

De vaste lasten worden gebaseerd op branchegegevens. Dit betekent dat uw werkelijke vaste lasten niet van belang zijn. Die kunnen dus lager, maar ook hoger zijn dan de lasten die u vergoed krijgt.

Let op! U kunt de tegemoetkoming aanvragen tot uiterlijk vrijdag 28 januari 2022, 17:00 uur.

Tip! Ook voor de maanden januari, februari en maart 2022 kunnen ondernemers onder voorwaarden TVL krijgen. Het is nog niet bekend wanneer zij dit daadwerkelijk bij de RVO kunnen aanvragen. Het kabinet heeft namelijk eerder, dinsdag 14 december, het coronasteunpakket voor ondernemers met onder meer de loonsubsidie NOW en TVL verlengd naar het eerste kwartaal 2022. Bekijk dit steunpakket op rijksoverheid.nl.